חשיבות הטיפול התזונתי ללחץ דם גבוה 

 חשיבות הטיפול התזונתי ללחץ דם גבוה 

לחץ דם גבוה, הידוע גם בשם יתר לחץ דם (הרוצח השקט), הוא דאגה בריאותית רווחת המשפיעה על מיליוני אנשים ברחבי העולם. ללא שליטה, זה יכול להוביל לסיבוכים חמורים כמו מחלות לב, שבץ ובעיות בכליות. בעוד שבדרך כלל רושמים תרופות לטיפול ביתר לחץ דם, אימוץ תוכנית תזונה בריאה יכול להשלים באופן משמעותי את הטיפולים המסורתיים.

  • תזונה עשירה בפירות, ירקות, דגנים מלאים, חלבונים רזים ומוצרי חלב דלי שומן יכולה להוריד ביעילות את רמות לחץ הדם.
  •  הפחתת צריכת נתרן: צריכה מופרזת של נתרן עלולה להעלות את לחץ הדם. שאפו להגביל את צריכת הנתרן לפחות מ-2,300 מיליגרם ליום (או אפילו נמוך יותר בהמלצת דיאטן). הימנעו ממזונות מעובדים וארוזים, מכיוון שהם מכילים לרוב רמות גבוהות של נתרן. במקום זאת, בחרו בארוחות טריות תוצרת בית מתובלות בעשבי תיבול ותבלינים שלא עשירים בנתרן.
  • דגש על אשלגן: מזונות עשירים באשלגן עוזרים לנטרל את השפעות הנתרן על לחץ הדם. כמה מקורות מצוינים כוללים בננות, תפוזים, תפוחי אדמה, תרד, יוגורט ואבוקדו. לשילוב של אלה בתזונה שלכם יכול להיות השפעה חיובית על ויסות לחץ הדם.
  •  שומנים בריאים: התמקדו בצריכת שומנים בריאים ללב כמו אלו המצויים באגוזים, זרעים, שמן זית ודגים שומניים כמו סלמון. שומנים אלו מכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3, אשר הוכחו כמפחיתות לחץ דם ומעודדות בריאות קרדיווסקולרית כללית.
  •  מזונות עשירים במגנזיום: מגנזיום ממלא תפקיד בוויסות לחץ הדם. כלול מזון עשיר במגנזיום כמו עלים ירוקים, קטניות, דגנים מלאים ואגוזים.
  •  הפחיתו את צריכת האלכוהול: צריכה מופרזת של אלכוהול עלולה להעלות את לחץ הדם. הגבילו את עצמכם לשתיה מתונה, כלומר עד משקה אחד ליום לנשים ועד שני משקאות ליום לגברים.
  •   הפחתת תוספת סוכרים: צריכה גבוהה של סוכר יכולה לתרום לעלייה במשקל וללחץ דם גבוה. צמצמו את הצריכה שלכם של משקאות ממותקים וממתקים.

   שתפו למכרים שסובלים מיתר לחץ דם

שתפו פוסט