סרוטונין הוא נוירוטרנסמיטר הממלא תפקיד מכריע בוויסות מצב הרוח, השינה והתיאבון. אמנם לא ניתן להעלות ישירות את רמות הסרוטונין במוח באמצעות מזון, אך מזונות מסוימים יכולים לתמוך בייצור הסרוטונין. להלן כמה מזונות שעשויים לעזור לקדם את ייצור הסרוטונין:
פחמימות מורכבות: מזונות כמו דגנים מלאים (אורז חום, שיבולת שועל, קינואה), קטניות וירקות עמילניים (בטטה) יכולים להעלות את רמות הסרוטונין בעקיפין. מזונות אלו מקדמים את שחרור האינסולין, המסייע בהעברת חומצות אמינו (למעט טריפטופן) לשרירים, ומשאיר את הטריפטופן להיספג במוח והופך לסרוטונין.
חומצות שומן אומגה 3: חשובות לבריאות המוח ויכולות לתמוך בייצור סרוטונין. מקורות לאומגה 3 כוללים דגים שומניים (סלמון, מקרל, סרדינים), אגוזי מלך, זרעי פשתן, זרעי צ'יה וזרעי קנבוס.
ויטמין B6: נחוץ להמרה של טריפטופן לסרוטונין. מזונות עשירים בוויטמין B6 כוללים בננות, תרד, אבוקדו, עופות, דגים, חומוס וגרעיני חמניות.
שוקולד מריר: מכיל תרכובות שיכולות לעורר שחרור של אנדורפינים ולהגביר את רמות הסרוטונין. חפשו שוקולד עם אחוז גבוה של קקאו (70% או יותר) כדי להפיק את היתרונות הללו.
מזונות מותססים: המעי והמוח מחוברים, ומעי בריא יכול לתמוך בייצור סרוטונין. צריכת מזונות מותססים כמו יוגורט,כרוב כבוש וכו׳ יכולים לקדם מיקרוביום בריא במעיים ולשפר את רמות הסרוטונין.
חשוב לציין שבעוד שמזונות אלו עשויים לתמוך בייצור סרוטונין, האיזון הכולל של הנוירוטרנסמיטורים במוח מושפע מגורמים שונים. אם אתם חווים מצב רוח מתמשך או חששות לבריאות הנפש, עדיף להתייעץ עם איש מקצוע רפואי לצורך הערכה והכוונה נכונה.